Μαθητική εφημερίδα από το Κέντρο Μελέτης μας HOMEWORK

Είναι γεγονός πως οι μαθητικές εφημερίδες στο δημοτικό είναι μια διαφοροποιημένη παιδαγωγική, ξεφεύγοντας από τη σχολική ρουτίνα. Αποτελούν βιωματική μάθηση καθώς αναπτύσσονται δεξιότητες μέσα από εμπειρίες και βιώματα. Επιπλέον, είναι ένα εργαλείο διαθεματικής προσέγγισης, το οποίο συνδέει διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα.

Έτσι, με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε πως το Κέντρο Μελέτης μας εξέδωσε την πρώτη του μηνιαία μαθητική εφημερίδα «HOMEWORK TIMES». Η «HOMEWORK TIMES»  είναι μια μαθητική εφημερίδα όπου οι μαθητές μας θα αναλύουν θέματα γύρω από την επικαιρότητα, την υγεία, τις νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον, τη μαγειρική και διάφορα θέματα που τους προβληματίζουν.

Η επιλογή των θεμάτων του εκάστοτε τεύχους γίνεται εξ ολοκλήρου από τους μαθητές οι οποίοι συνεργάζονται συλλογικά για την σύνταξη της εφημερίδας.

Σκοπός της εφημερίδας είναι η συλλογική προσπάθεια και ομαδική συνεργασία των μαθητών δίνοντας τους τη δυνατότητα να βελτιώσουν τον τρόπο σκέψης τους και να αναπτύξουν τον γραπτό λόγο.

Η προσπάθεια αυτή θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα του κάθε αντιτύπου θα διανέμονται κάθε μήνα σε διαφορετικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους μας τους μαθητές που έλαβαν μέρος σε αυτό το εγχείρημα του Κέντρου Μελέτης μας. Είμαστε περήφανοι για όλους σας!!

Συγγραφική ομάδα του τεύχους:

Αθήνα Πλεξίδα (μαθήτρια Στ´τάξης ), Ρένια Παλιούρα (μαθήτρια Στ´τάξης), Εύη Γκίκα (μαθήτρια Στ´τάξης), Ελένη Αρμάγου (μαθήτρια Στ´τάξης), Εβίτα Μπάλτου (μαθήτρια Δ τάξης ), Βιολέττα Καρκατσέλα (μαθήτρια Έ τάξης) και Γιώργος Μπάλτος (μαθητής Στ´τάξης) υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού: Ματίνας Κυραλέου .

Posted in:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *